flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про посилення карантинних заходів у суді

07 квітня 2020, 15:15

НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

МІСТА ЧЕРНІГОВА

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я  № 12

    03 квітня 2020 року "Про посилення карантинних заходів у суді"

 

Відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020р. №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», зі змінами внесеними постановою КМУ від 02.04.2020р. №255,  загальнонаціональний карантин, який мав тривати до 3 квітня включно, продовжено на 21 день – до 24 квітня включно, та  запроваджено більш жорсткі вимоги щодо карантину.

З метою убезпечити працівників апарату суду та відвідувачів   від поширення гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVID-19 вважаю за необхідне, на період з 06 квітня до 24 квітня 2020 року:

1. Заборонити вхід та перебування в приміщенні Новозаводського районного суду м.Чернігова громадянам, працівникам правоохоронних органів, працівникам прокуратури без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, у тому числі виготовлених самостійно.

2. Заборонити вхід та перебування в приміщенні Новозаводського районного суду м.Чернігова громадянам віком старше 60 років.

3. Заборонити вхід та перебування в приміщенні Новозаводського районного суду м.Чернігова осіб, які не досягли 14 років, без супроводу батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків вихователів, інших осіб відповідно до закону або повнолітніх родичів дитини.

4. Дотримуватись відстані не менше ніж 1,5 метра між відвідувачами, які очікують дозволу на вхід до приміщень, та не менше 1,5 метра між особами в приміщенні суду.

5. Заборонити вхід до приміщення Новозаводського районного суду м.Чернігова громадянам, які не є учасниками судових розглядів, що призначені до розгляду  в період з 06 квітня 2020 року по 24 квітня 2020 року.

6. З метою уникнення прямого мануального контакту між відвідувачами та працівниками апарату суду встановити  скриньку для подачі громадянами позовних заяв, скарг, клопотань, заяв, відзивів, інших передбачених процесуальним законодавством документів, в місці прийому документів.

7. На час карантинних заходів припинити ознайомлення з матеріалами судових проваджень повноважних осіб, крім нагальної потреби та за наявності дозволу голови суду, головуючого судді.

          Рекомендувати громадянам та іншим особам:

всі необхідні документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом або дистанційні засоби зв'язку;

рекомендувати учасникам судових засідань подавати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами;

утриматися від відвідування приміщення суду.

Голова Новозаводського

районного суду м. Чернігова                     /підпис/                       Л.Б.Філатова