flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчання «Запровадження інформаційних технологій в судочинстві та заповнення інформаційних прогалин у співпраці судової системи та суспільства»

12 лютого 2018, 15:51

        9 лютого 2018 року, на базі Київського районного суду м. Одеси, для суддів та працівників апаратів, громадською організацією "Асоціація слідчих суддів України" за підтримки проекту USAID "Нове правосуддя" було організовано навчання за програмою «Електроний суд».

        В заході прийняли участь представники: Київської, Чернігівської, Житомирської та Вінницької областей, які навчалися роботі за програмою «Електронний суд», програма успішно реалізується у Київському районному суді міста Одеси вже третій рік.

        В першій частині заходу представників судів відвідав захід представник  Програми USAID"Нове правосуддя" Сергій Сученко.

        З привітальним словом виступив голова Київського районного суду міста Одеси та очільник ГО «Асоціація слідчих суддів України» Одеси Сергій Чванкін, та розповів про досягнення суду з програмою «Електроний суд». Також  перед представниками судів із 4 областей України виступила доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри цивільного процесу, професор кафедри цивільного права Національного університету «Одеська юридична академія» Неллі Голубєва. Доповідачем було презентовано роботу «Електронного суду» та перспективи його подальшого розвитку не тільки в Україні, а й країнах Європи, в Америці, Китаї та ін. 

 

        Член спілки журналістів, головний редактор інформаційного порталу «Інфопорт» Дмитро Яіцький розповів учасникам заходу про важливість правильної комунікації зі ЗМІ.

        Друга частина заходу розпочалася із презентації практичних аспектів роботи в системі «Електронний суд», яку показали та роз»яснили як працює працівники апарату Київського районного суду м. Одеси.

        Переваги і можливості персонального електронного кабінету представив і адвокат Максим Шевченко.

        Після практичної презентації було відвідано судове засідання де учасники заходу  змогли на власні очі побачити практичне застосування системи «Електронний суд», та переконатись, що дана система насправді діє.

 

        Прес-служба