flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підвищення кваліфікаційного рівня

25 листопада 2016, 10:36

ЗМІ у судах, прес-секретар як ключова фігура організації їх взаємодії, роль судді-спікера у формуванні позитивного іміджу суду – ці та інші питання обговорили спеціалісти із забезпечення зв’язків зі ЗМІ місцевих та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей та м. Києва. Підготовку за даною темою провела Національна школа суддів України 21-23 листопада на базі Апеляційного суду Київської області. У навчанні взяла участь консультант суду - прес-секретар Новозаводського районного суду м. Чернігова Юля Боровичова.

Учасники підготовки прослухали ряд лекцій, а також вирішили практичні завдання. Пріоритетними у навчанні стали питання організації судового процесу за участю ЗМІ, медіа-супровід резонансних справ, забезпечення неупередженого висвітлення діяльності судів, розмежування прав та обов’язків судді-спікера та прес-секретаря. Тренерами виступили суддя-спікер Господарського суду Тернопільської області Володимир Гевко; суддя Вищого адміністративного суду України у відставці Олександр Гашицький; журналіст «Юридичної газети», к.ю.н. Катерина Бєляєва; викладач НШСУ, доцент Національного педагогічного університету Оксана Кабиш; начальник управління забезпечення взаємодії зі ЗМІ Верховного Суду України Катерина Вороненко; помічник заступника голови Апеляційного суду Київської області Наталія Бражник та ін.

Учасники одностайно відзначили позитивну роль застосування інтерактивного навчального процесу, роботи в групах, моделювання та вирішення конкретних робочих ситуацій та рольову участь у цьому кожного з присутніх.

За результатами навчання відбулося урочисте вручення сертифікатів НШСУ.

 

Прес-служба