flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок відносно колишніх поліцейських щодо неналежного виконання службових обов’язків

06 березня 2024, 14:08

27 лютого 2024 року Новозаводським районним судом міста Чернігова ухвалено вирок, відносно колишніх поліцейських Управління патрульної поліції в Чернігівській області, відповідно до якого:

Гайового Юрія Анатолійовича визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367 КК України (службова недбалість), і призначено йому покарання у вигляді 2 (двох) років 6 (шести) місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком два роки.

Канцеляренка Дмитрія Юрійовича визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367 КК України (службова недбалість), і призначено йому покарання у вигляді 2 (двох) років 6 (шести) місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком два роки. 

Цивільний позов потерпілої про відшкодування моральної шкоди - задоволено.

Мова йде про резонансну подію, що відбулась 01 жовтня 2021 року, навпроти супермаркету «АТБ», розташованого за адресою: м. Чернігів, вул. Незалежності, 10, куди прибули патрульні. Однак без поважних причин (відсутності інших повідомлень про події та правопорушення, а також інших обставин) залишили місце події. Внаслідок протиправних дій патрульних, які виразились у неналежному виконанні своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, Єрохіну Артуру Андрійовичу,  було заподіяно смерть, а потерпілій  спричинено моральну шкоду, яка перебуває у причинному зв’язку з протиправними діями Гайового Ю.А. та Канцеляренка Д.Ю. на суму 394 875 грн, що згідно з приміткою до ст. 364 КК України відноситься до тяжких наслідків.

Не зважаючи на невизнання обвинуваченими вини, їх вина у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення підтверджується письмовими доказами зібраними органом досудового слідства та дослідженими судом,  показами потерпілої та свідків, допитаних у судовому засіданні.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Пошук в ЄДР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 751/626/22.