flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Практика у суді дозволяє зануритися у професію

10 лютого 2023, 15:12

Щороку студенти, що навчаються на юридичних факультетах різних  навчальних закладів України, проходять навчальну практику у Новозаводському районному суді міста Чернігова.

Адже, практика у суді для студентів - це гарна можливість для них, як майбутніх правників, визначитись із професійною долею та сформувати враження про судову систему.

З 11 січня 2023 року до 07 лютого 2023 року навчальну практику у суді проходили 5 студентів денної форми навчання 2 та 3 курсу Академії Державної пенітенціарної служби.

Під час проходження практики, студенти під керівництвом досвідчених керівників практики – суддів Деркача О.Г., Павлова В.Г. та Яременко І.В. набували практичного досвіду роботи у суді.

Студенти знайомилися із організацією роботи суду та його структурою, приймали участь у відкритих судових засіданнях при розгляді справ, вивчали роботу щодо організації діловодства суду та розподілу обов’язків між працівниками суду.

Мали можливість поспілкуватись із суддею-спікером Новозаводського районного суду міста Чернігова.

Юнаки та дівчата уважно слухали суддю, яка розповіла їм про застосування приписів Кримінального процесуального кодексу України, мали змогу поставити запитання, які їх цікавили та висловити свою думку.

Судді та працівники апарату суду ділилися досвідом із майбутніми колегами, допомагали студентам оволодіти сучасними методами та формами організації роботи в галузі їхньої майбутньої професії.  

Сподіваємося, що досвід, набутий студентами, під час практичного навчання, стане їм у майбутньому надійним підґрунтям для професійного зростання.

 

Суддя-спікер                                                                          Світлана ЧЕНЦОВА