flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

15 листопада 2016, 09:53

      10.11.2015 року з 14.00 до 16.30  в Новозаводський районний суд м. Чернігова на День відкритих дверей завітали учні 8 класу загальноосвітної школи №35. Мета  заходу - ознайомлення  з роботою суду. В фойє суду учнів зустріла та провела по кабінетам де ознайомила з роботою суду прес-секретар Новозаводського районного суду м. Чернігова Боровичова Ю.Л.

       Учні дізналися з чого складається робота суддів та працівників апарату суду, а саме як надходять матеріали та заяви до суду, як вони реєструються та яким чином заводяться справи. Після відвідування кримінальної та цивільної канцелярії, познайомилися з головою Новозаводського районного суду м.Чернігова Філатовою Л.Б., яка привітала учнів та коротко розповіла про структуру та роботу суду.

 

       В залі судового засідання учні познайомилися з короткою історією судів та судової влади. Помічник заступника голови Новозаводського районного суду м. Чернігова Великородна М.О., розповіла як з’явилися взагалі суди і як формувалась судова влада з давніх часів по теперішній день. Деякі учні вже бажають стати суддями тому ставили запитання які  навчальні заклади потрібно закінчувати. На ці та інші питання надала відповідь заступник голови Новозаводського районного суду м.Чернігова Косач І.А.


       Знайомство з роботою суду для учнів була дуже пізнавальною та плодотворною і в недалекому майбутньому ми зможемо побачити цих учнів нашими колегами.