flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівник апарату суду взяла участь у круглому столі

26 березня 2024, 16:39

Керівник апарату Новозаводського районного суду міста Чернігова Ірина Стеценко на запрошення Чернігівського громадського комітету прав людини взяла участь у круглому столі на тему: «Дотримання прав постраждалих осіб від насильства, зокрема дітей, та створення ефективного механізму взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії насильству», який відбувся 22 березня 2024 року у м. Чернігові.

Учасниками заходу були: представники правоохоронних органів, прокуратури, судів, Департаменту сім'ї, молоді та спорту Чернігівської ОВА, Управління патрульної поліції в Чернігівській області та Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги.

Під час заходу обговорили питання щодо необхідності забезпечення вчасного інформування представниками поліції відповідальних осіб територіальних громад, та навпаки щодо всіх фактів насильства по кожній громаді та реагування на них. А також проблему відсутності взаємного інформування у справах про вчинення сексуального насильства, зокрема, пов'язаного з конфліктом, особливо вчиненого по відношенню до дітей.

Також було проінформовано про існування з жовтня 2023 року в Чернігівській області пілотного проекту про залучення психологів до кримінальних проваджень за участю дітей.