flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Від Русі до України: вітчизняна історія та українська мова в контексті державотворення

11 травня 2023, 14:53

10 травня 2023 року Національна школа суддів України провела онлайн-семінар-практикум на тему: «Від Русі до України: вітчизняна історія та українська мова в контексті державотворення (IX-XVIII століття)» для помічників суддів і працівників апаратів судів.

Участь у заході взяла помічник судді Новозаводського районного суду міста Чернігова Наталія Бивалькевич.

Викладачі використовували нові інтерактивні методи навчання, демонстрували цікаві навчальні відео та практичні завдання для обговорення.

Під час навчання слухачі спростували імперські й радянські міфи про історичне минуле України, її мови та державності, сформували критичне ставлення до історіографічної, лінгвістичної спадщини, історичних і лінгвістичних джерел, сформували усвідомлення наступності тисячолітніх традицій української державності та мови від Києво-Руської держави, Запорізької Січі, Гетьманщини до українських державних утворень доби Національної революції 1917-1921 рр. і сучасної незалежної України.

Учасники семінару-практикуму працювали із текстом історичного джерела, обговорювали відеофрагменти, брали активну участь у лекціях-бесідах та мали можливість поставити запитання, які їх цікавили і отримати відповіді від досвідчених фахівців.