flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Діяльність суду в надзвичайних ситуаціях та в умовах воєнного стану

05 травня 2023, 11:10

4 травня 2023 року Національна школа суддів України провела для помічників суддів та працівників апаратів судів онлайн-семінар на тему: «Діяльність суду в надзвичайних ситуаціях та в умовах воєнного стану».

Участь у заході взяла керівник апарату Новозаводського районного суду міста Чернігова Ірина Стеценко.

Під час семінару суддя Горохівського районного суду Волинської області Василь Сметана роз’яснив слухачам особливості роботи судів в умовах воєнного стану, розповів про види надзвичайних ситуацій, а також дав практичні поради щодо правил збереження й евакуації документів суду з районів, де ведуться активні бойові дії.

Начальник департаменту організації безпеки життєдіяльності ГО «Українська служба порятунку», сертифікований тренер з навчання навичкам надання домедичної допомоги Іван Павлишин поділився корисною інформацією про критичні та невідкладні стани, дав практичні поради щодо надання першої допомоги постраждалим у разі поранення уламками чи внаслідок обстрілу, а також розповів, як зупинити різні види кровотеч та зафіксувати переломи, щоб не нашкодити пораненому й врятувати його життя.

Учасники семінару мали можливість обмінятися власним досвідом реагування на надзвичайні ситуації в судах, поставити запитання, які їх цікавили і отримати відповіді від досвідчених фахівців.