flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Актуальні питання судової експертизи у кримінальному процесі

20 квітня 2023, 16:20

19 квітня 2023 року відділ підготовки суддів спільно з Дніпровським регіональним відділенням Національної школи суддів України провели онлайн-семінар для помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів, Верховного Суду на тему: «Порядок призначення та проведення судової експертизи у кримінальному процесі».

Участь у заході взяла помічник судді Новозаводського районного суду міста Чернігова Людмила Сидоровська.

Під час семінару були висвітлені загальні питання судової експертизи в сучасних умовах воєнного стану, актуальний стан галузі експертного знання.

Учасники дізналися про нові напрямки досліджень, обговорили загальні питання щодо висновків експертів-психологів.

Викладачі-експерти ознайомили помічників суддів з особливостями підготовки й проведення судово-психологічної експертизи із застосуванням поліграфа, лінгвістичної експертизи, автотехнічної експертизи, автотоварознавчої експертизи, а також і з особливостями їх призначення на етапі розслідування злочинів та під час судового розгляду справи.

Під час навчання учасники заходу долучилися до активного обговорення важливих питань судової експертизи у кримінальному процесі, також мали можливість поставити запитання, які їх цікавили і отримати відповіді від досвідчених фахівців.